Haaparanta nuuska vai modernit nikotiinipussit?

Haaparanta nuuska. Suomalaisten nuuskaturistien pyhä kombinaatio jo vuosien ja vuosien ajan. Miksi suomalaiset nuuskan käyttäjät matkaavat juuri Haaparantaan ja minkälainen paikka tämä mystinen nuuskakaupan kehto oikein on?

Haaparanta

Haaparanta on Suomen ja Ruotsin välisen maarajan eteläisin rajakaupunki Ruotsin puolella. Ruotsin puolella sijaitseva Haaparanta ja Suomen puolella oleva Tornio muodostavat TornioHaparanda kaksoiskaupungin. Juuri maarajaa ja siitä johtuvaa helppoutta rajan ylittämiseen pidetään suurimpana syynä sille, että Haaparannasta on muodostunut suosituin matkakohde nuuskaa kaipaaville suomalaisille.

Haaparanta itsessään on pienehkö ja sympaattinen noin 5000 asukkaan keskustaajama Haaparannan kunnassa, joka perustettiin alun pitäen vuonna 1821. Haaparanta perustettiin korvaamaan muun Suomen mukana Venäjälle menetettyä Tornion kaupunkia. Nuuskakauppojen lisäksi Haaparanta tunnetaan vuonna 2006 avatusta maailman pohjoisimmasta Ikea -huonekaluliikkeestä.

Haaparanta on edelleen Ruotsin suomenkielisin kunta, sillä Haaparannan asukkaista noin 35 prosenttia on syntynyt Suomessa. Suomen ja ruotsin kielen lisäksi Haaparannassa puhutaan meänkieltä, joka on Tornionjokilaaksossa puhuttu suomen kieleen pohjautuva murre, johon kuuluu paljon ruotsin kielestä lainattua sanastoa.

Haaparanta nuuska – suosituimmat nuuskakaupat 2022

Nuuskaa Haaparannasta saa todella monista kaupoista, mutta Suomesta varta vasten nuuskan hakuun lähtevät Haaparannan vierailijat suunnistavat usein suoraan johonkin muutamasta suosituimmasta nuuskatukusta. Haaparannan nuuskatukut tarjoavat usein laajan nuuskavalikoiman lisäksi myös tupakkaa, energiajuomia ja limppareita.

Nuuskakairan tukku – Snusgrossen

Nuuskakairan tukku lienee se kaikkein kuuluisin nuuskakauppa Haaparannassa. Legendaarinen nuuskakaira löytyy heti Haaparannan rajanylityspaikan jälkeen osoitteesta Norra industrivägen 1, 953 34 Haparanda. Nuuskakairan tukku on avoinna arkisin kello 8–19, lauantaisin 8–18 sekä sunnuntaisinkin 10–18.

Nuuskakairan tukku – valikoima 2022

Nuuskakairan tukku tarjoaa todella kattavan valikoiman suosituimpia nuuskamerkkejä. Koska kaupan valikoiman on suunnattu täysin suomalaisille asiakkaille, ei ole yllätys, että Nuuskakairan suosituimmat nuuskat ovat Oden’s Cold Dry, tuttavallisemmin Denssi, R42 nuuskat, Siberia ja muut todella vahvat ja hinnaltaan edullisempaa laitaa edustavat nuuskat.

Halvimmat nuuskasingot nuuskakairan tukusta irtoaa vähän reilun 20 euron hintaan per pötkö, mutta valikoimassa on myös laadukkaampia ja kalliimpia nuuskamerkkejä, kuten Göteborgs Rape ja Ettan.

Nuuskan lisäksi Nuuskakairassa kauppansa tekee esimerkiksi Battery energiajuomat, joiden laatikkohinta, noin 20 euroa, onkin huomattavasti halvempi kuin täällä tornionjoen toisella puolella.

Nuuskakairan tukku on ehtinyt nousta myös kohuotsikoihin Oulun Kärppien liigajoukkueen sponsorisopimuksensa ansiosta. Nuuskakairan tukku osti mainostilaa Raksilan jäähallin led-näytöiltä, ja nuuskakaupan mainokset loistivat kahdella näytöllä viiden minuutin välein, yhteensä jopa 25 kertaa jokaisen Kärppien ottelun aikana. Valviran tarkastajat olivat voimattomia laista löytyneen porsaanreiän edessä, sillä viranomaiset eivät pystyneet osoittamaan Nuuskakairan tukun mainoksen markkinoivan Suomen tupakkalain alaisia tuotteita, mainostavan yrityksen sijaitessa Ruotsissa. Osa yleisöstä ja Oulun kaupunki paheksui kyseenalaiseksi katsottua markkinointia, ja yleisen paineen alaisena Kärpät luopui yhteistyöstä Nuuskakairan Tukku nuuskakaupan kanssa.

Nuuskakairan tukku mainosti Kärppien hallissa
Nuuska sana oli peitetty sensuroitu tekstillä Kärppien kotihallin mainoksessa

Nuuskaoutlet

Snusoutlet eli Nuuskaoutlet on toinen Haaparannan erittäin suosituista nuuskakaupoista. Kuten Nuuskakairan tukku, myös Nuuskaoutlet löytyy Suomen ja Ruotsin välisen rajanylityspaikan välittömästä läheisyydestä, osoitteesta Lillgatan 4A, 95334 Haparanda.

Nuuskaoutlet myymälästä löytyy nuuskavalikoiman lisäksi tuttuun Haaparannan tapaan myös energia- ja virvoitusjuomia sekä makeisia. Nuuskaoutlet tarjoaa myös valikoiman tupakattomia nikotiinipusseja, joita voit Fimean uuden linjauksen myötä tuoda Suomeen ilman minkäänlaisia rajoituksia.

Nuuskaoutlet myymälästä mainittakoon vielä internetin lukuisilla foorumeilla liikkuva tornihuhu siitä, että Nuuskaoutletin myyjät ovat poikkeuksellisen kauniita.

Nuuskakenraali – Snusgeneralen

Haaparannan nuuskakauppojen upseeriarvoa nauttii ICA Max kauppakeskuksesta löytyvä Nuuskakenraali. Nuuskakenraali ja kyseinen kauppakeskus löytyy Haaparannasta osoitteesta Hästkovägen 2, 95336 Haparanda.

Nuuskakenraalin valikoima ei juurikaan poikkea muista mainituista Haaparannan nuuskatukuista. Hyllyt pullistelevat suomalaiseen makuun tarkoitettuja vahvoja nuuskapurkkeja. Odens, supersuosittu Killa, R42 ja monet muut Suomen pimeiltä nuuskamarkkinoilta tutut myyntihitit loistavat kärkituotteina. Myös Nuuskakenraali myy jonkinlaisen valikoiman tupakattomia nikotiinipusseja, joita voit tuoda laillisesti Suomeen ilman rajoituksia.

On kuitenkin ilo nähdä, että tupakattomat tuotteet alkavat saada jalansijaa myös tupakkanuuskan kuningaskunnassa Ruotsissa, ja mikäli olet viipymässä Ruotsin puolella kauemmin, kuin vain pikaisen nuuskan tai energiajuoman hakureissun verran, onkin siellä oivallinen tilaisuus testata vahvempia tupakattomia nikotiinipusseja nuuskan sijaan.

Haaparanta nuuska salakuljetus

Nuuskan laillisuus Ruotsissa – ja laittomuus Suomessa aiheuttaa valtavan määrän pimeätä nuuskakauppaa Suomessa. Tullin raporttien mukaan nuuskan salakuljetus sekä kasvaa, että muuttuu entistä ammattimaisemmaksi vuosi vuodelta. Suurin osa Suomeen salakuljetetusta nuuskasta tuodaan nimenomaan Haaparannan ja Tornion välisen rajanylityspaikan läpi. Kun Tornio – Haaparanta rajanylityspaikalla tapahtuu vuosittain noin 15 miljoonaa rajanylitystä, on sanomattakin selvää, että rajavalvonnan ohi menee tavaraa – ja paljon.

Tulli arvioi saavansa kiinni noin 10 prosenttia kaikesta salakuljetetusta nuuskasta. Vuonna 2021 tulli onnistui takavarikoimaan lähes 10 000 kiloa salakuljetettua nuuskaa, joka nopealla laskutoimituksella tarkoittaisi sitä, että Suomeen salakuljetettiin kyseisenä vuonna jopa yli 100 000 kiloa nuuskaa.

Odens nuuska eli Denssi on salakuljettajien suosiossa
Odens Cold Dry eli Denssi on salakuljettajien ykköstuote

Sata-Tuhatta-Kiloa nuuskaa

Saadaksemme Suomen pimeille nuuskamarkkinoille salakuljetetun nuuskan määrän jollain tasolla ymmärrettävään muotoon, täytyy tehdä pieniä laskutoimituksia. Jos lasketaan että yksi nuuskasinko, eli 10 nuuskarasiaa sisältävä pötkö, painaisi keskimäärin vaikkapa noin 250 grammaa, neljästä nuuskasingosta saataisiin yhteensä kilon verran nuuskaa. Näin ollen 100 000 kiloa nuuskaa olisi noin 400 000 sinkoa, eli noin 4 MILJOONAA rasiallista nuuskaa.

Siihen nähden, että nuuskan myynti, kaikenlainen eteenpäin välittäminen ja jopa ostaminen on Suomessa kriminalisoitu, tuntuu neljän miljoonan nuuskapurkin salakuljettaminen ”omaan käyttöön” hieman utopistiselta. Totuus lieneekin, että ammattimaisessa nuuskan salakuljetuksessa ja jälleenmyynnissä pyörii kymmenien miljoonien eurojen hämäräbisnes. Haaparanta ja nuuskakauppiaat voi hyvin hieroa käsiään näiden lukemien valossa, mutta miksi tämä on hieman ongelmallista Suomen näkökulmasta? Yksinkertaisesti siitä syystä, että nuuska ei suinkaan ole mikään täysin harmiton huvittelutuote, vaan isoja terveyshaittoja aiheuttava, äärimmäisen kovaa riippuvuutta aiheuttava tupakkatuote. Näin ollen nuuskakaupasta saatavat verovarat menevät Ruotsiin, mutta kaikki nuuskan käytöstä ja sen pimeään kauppaan liittyvistä ongelmista taas saadaan suomalaisten veronmaksajien nautittavaksi.

Modernit vaihtoehdot nuuskalle

Onneksi nuuskan käyttäjillekin on kehitetty vastaavia nikotiinituotteita. Nicofy verkkokaupan valikoimasta löydät kymmeniä Suomen suosituimpia nikotiinipusseja, jotka ovat jo nousseet tupakan ja nuuskan rinnalle Suomen suosituimmiksi nikotiinituotteiksi ohi perinteisten nikotiinipurukumien ja -laastareiden.

Nikotiinipussit ovat tupakattomia, nuuskan tavoin käytettäviä annospusseja. Nikotiinipussit sisältävät tuoteryhmästä riippuen eri määrän lääkelaatuista nikotiinia, sekä lisäksi täyte- ja makuaineita. Nikotiinipussien täyteaineena käytetään luonnollista kuitua, tyypillisesti joko männyn tai eukalyptuspuun kuitua. Maku- ja makeutus-, sekä muut lisäaineet taas ovat elintarviketeollisuudesta tuttuja e-koodeja, kuten paakkuuntumisen estoaineita tai erilaisia aromeja.

Nikotiinipussit eivät myöskään värjää hampaita tai aiheuta pahanhajuista hengitystä, päinvastoin, nikotiinipussivalikoimasta löytyy kymmeniä eri raikkaita makuvaihtoehtoja jokaiseen makuun.

Nikotiinipussit edullisesti ja nopeasti verkosta

Varteenotettavana vaihtoehtona nikotiinipussien käyttämiseen nuuskan sijaan löytyy hyviä syitä. Ensimmäisenä mainittakoon se tosiasia, että nikotiinipussien ostaminen ja käyttäminen on täysin laillista. Sen sijaan, että sinun tarvitsisi hakea nuuskaa Haaparannasta, saadaksesi sitä laillisesti omaan käyttöösi, edullisten nikotiinipussien hankkiminen käy kätevästi omalta kotisohvaltasi käsin.

Nicofy verkkokauppa tarjoaa ainoastaan Suomeen täysin laillisesti tilattavia, eri makuisia sekä vahvuuksisia nikotiinipusseja. Voit tilata nikotiinipusseja verkosta ilman rajoituksia, ja tuotteet toimitetaan nopeasti ja luotettavasti lähimpään postin noutopisteeseen. Makuvaihtoehtoja on jo kymmeniä, ja valikoimamme kasvaa jatkuvasti.

Tutustu edulliseen nikotiininuuskavalikoimaamme ja vaihda nuuska moderneihin nikotiinipusseihin!

Samankaltaiset kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *