Nicorette vaihtuu nikotiinipusseihin

Nicorette vaihtuu nikotiinipusseihin

Tupakoinnin lopettaminen aiheuttaa usein vieroitusoireita. Tupakoinnin lopettamiseen liittyvien vieroitusoireiden lievittämisestä nikotiinikorvaushoidolla puhuttaessa, ei voi sivuuttaa yhtä brändiä, Nicorettea. Nicorette on varmastikin tunnetuin tupakoinnin lopettamiseen liittyvä brändi, ja Nicoreten tuotteisiin voit törmätä lähes kaikissa Suomen kaupoissa ja kioskeissa.

Mistä nicorette on lähtenyt ja mitä kaikkia eri tuotteita Nicoretelta löytyy? Ovatko tuotteet maineensa veroisia apukeinoja tupakoinnin lopettamisessa?

Nicorette historiaa

Nicorette sai alkunsa Ruotsissa 1970-luvun lopussa AB Leo nimisen yhtiön toimesta. Ensimmäinen tuote oli nikotiinipurukumi, ja Nicorette olikin markkinoiden ensimmäinen nikotiinikorvaushoitotuote. Nicorette brändin omistajuus on vaihtunut monta kertaa lääkeyhtiöltä toiselle, entisinä omistajina esimerkiksi Pharmacia ja Pfizer, nykyään brändin omistavat lääkejätit GlaxoSmithKline ja Johnson & Johnson.

Nicorette tuotteet

Ensimmäisen tuotteensa, nikotiinipurukumin lisäksi, Nicorette on tuonut markkinoille myös monia muita nikotiinikorvaushoitotuotteita:

 • Suusumute
 • Imeskelytabletti
 • Nikotiinilaastari
 • Inhalaattori
 • Microtab kielenalustabletti

Kaikkien Nicorette tuotteiden tarkoitus on sama; vähentää tupakoinnin lopettamisen yhteydessä esiintyviä vieroitusoireita. Yleisimmät vieroitusoireet ovat:

 • Keskittymisvaikeudet
 • Päänsärky
 • Ärtyneisyys
 • Väsymys
 • Mielialojen heittely
 • Ummetus
 • Pahoinvointi

Nicorette apukeinona

Nicorette tuotteista suosituin on nikotiinipurukumi. Purukumi voi helpottaa hieman tupakanhimoa, mutta sen tehokkuudessa tupakoinnin lopettamisen apukeinona on toivomisen varaa. Noin 10 % nikotiinipurukumin avulla tupakoinnin lopettamista yrittävistä onnistuu pääsemään eroon tupakasta nikotiinipurkan avulla. Vaikuttaakin siltä, että tässä tapauksessa vanha konsti ei ole parempi kuin (nikotiini)pussillinen uusia.

Miten nicorette toimii?

Nicorette toimii kuten muutkin nikotiinikorvaushoitotuotteet: saat Nicorette tuotteista annoksen nikotiinia, jonka on tarkoitus lievittää tupakoinnin lopettamisesta aiheutuvia vieroitusoireita.

Nicorette yhdistelmähoito

Nicorette suosittelee monissa tapauksissa niin sanottua yhdistelmähoitoa, jossa tupakasta vieroittumiseen käytettäisiin useampaa nicorette tuotetta. Valitettavasti tämä yhdistelmähoito haiskahtaa äkkiä hieman rahastukselta. Tyypillinen yhdistelmähoito on käyttää Nicorette nikotiinilaastaria, joka annostelee nikotiinia elimistöön tasaisesti. Laastarin lisäksi akuuttiin tupakanhimoon Nicorette suosittelee nikotiinipurukumia, joka vapauttaa nikotiinia nopeammin tupakanhimon iskiessä.

Nikotiinin haitat

Suurin osa tupakoinnin ja nuuskan käytön haittavaikutuksista aiheutuu tupakan ja nuuskan sisältämistä myrkyistä ja lukemattomista haitallisista aineista, ei suinkaan nikotiinista. Valitettavan usein kuvitellaan nikotiinikorvaushoidon olevan yhtä haitallista kuin tupakkatuotteiden käyttäminen, vaikka näin ei tietenkään ole. Nikotiinin ei esimerkiksi ole todettu aiheuttavan syöpää ja siitä syystä nikotiinikorvaushoitoa suositellaankin usein tupakoinnin lopettamisen tueksi.

Vaihtoehtoja

Nicorette ei suinkaan ole ainoa vaihtoehto tupakoinnin lopettamiseksi. Esimerkiksi brittitutkimuksen mukaan sähkötupakka eli vape on huomattavasti, lähes kaksi kertaa tehokkaampi keino tupakoinnin lopettamiseksi, kuin perinteiset nikotiinipurukumit ja imeskelytabletit.

Tutkimuksen tulokset, jotka perustuvat 900 tupakoitsijan vuoden mittaiseen seurantaan, julkaistiin New England Journal of Medicine -lehdessä, joka on yksi Euroopan arvovaltaisimmista julkaisuista. Seurannan alussa osallistujat satunnaistettiin joko saamaan kolmen kuukauden ajan nikotiinikorvaustuotteita tai sähkötupakkalaitteen ja nikotiininestettä. Lisäksi kaikki osallistujat saivat asiantuntijoiden tukea lopettamisen avuksi neljän viikon ajan.

Kun osallistujia verrattiin vuoden kuluttua, sähkötupakkaryhmästä 18 prosenttia oli onnistunut lopettamaan tupakoinnin, mutta nikotiinipurkka ja -tablettiryhmästä vain 10 prosenttia oli onnistunut tavoitteessaan.

Suosituimmat nikotiinipussit

Nikotiinipussien valikoima on kasvanut suosion myötä todella kattavaksi. Tarjolla on erilaisia makuyhdistelmiä ja pussikokoja. Jokainen nikotiinipusseja hankkiva löytää varmasti haluamansa makuyhdistelmän. Tämän hetken suosituimpia nikotiinipusseja kaupassamme ovat Zyn ja Shiro.

Zyn nuuska

Zyn nikotiinipussit ovat nousseet todella suosituiksi heti lisättyämme ne kauppamme valikoimaan. Swedish Matchin valmistamat, pienikokoiset pussit ovat erittäin hyvänmakuisia, ja pienestä koostaan huolimatta tarjoavat loistavan tuntuman. Zyn nuuska makuvaihtoehtoja on kolme.

Zyn on pienikokoisena pussina ollut erittäin suosittu valinta, sillä se on erittäin huomaamaton käytössä ja hengitys pysyy virkistävien makujen ansiosta todella raikkaana.

Shiro nuuska

Shiro nikotiinipussit ovat Tanskalaisen AG Snusin taidonnäyte. Ohuet slim-malliset pussit ovat todella hyvälaatuisia ja Shiro nuuska tarjoaa peräti viisi erilaista raikasta makuvaihtoehtoa.

Nikotiinipussien tilaaminen

Nikotiinipussien tilaaminen Suomeen on täysin laillista, kunhan ne eivät sisällä tupakkaa. Nicofy:n tuotevalikoimassa kaikki tuotteet ovat vapaasti tilattavissa haluamasi määrän suoraan lähimpään postin pisteeseen.

Toimitamme tilauksesi kotimaisella Smartpostilla nopeasti, noin 3–5 päivässä tilauksestasi.

Samankaltaiset kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *