Nikotiiniton nuuska eli energianuuska on myynnissä monissa fitness kaupoissa

Nikotiiniton nuuska eli energianuuska

Nikotiiniton nuuska eli myös energianuuskaksi kutsuttu tupakaton nuuskaa muistuttava tuote saapui Suomen markkinoille 2010-luvun alkupuolella. Nikotiiniton nuuska sai suorastaan järkyttävän suuren suosion nuorison keskuudessa. Jopa alakouluikäiset lapset saattoivat käyttää nikotiinitonta nuuskaa, joka on tietenkin täysin järjetöntä.

Mitä nikotiiniton nuuska on?

Nikotiiniton nuuska tehtiin muistuttamaan hyvin paljon tavallista nuuskapussia, mutta tietenkin sen sisältö on aivan eri verrattuna tupakkaa sisältävään nuuskaan tai vaikkapa tupakattomiin nikotiinipusseihin. Mutta hyvin moninainen on myös energianuuskan ainesosaluettelo:

(E 1520), Kaakaokuituja, Aromeja (mm. savuaromi), Happamuudensäätöaine

(Natriumkarbonaatti), Säilöntäaine (Kaliumsorbaatti), C-Vitamiini

(antioksidantti), Bio X20 (Vitamiinit: Niasiini, Pantoteenihappo

Vesi, Tee, Keittosuola, Kosteudensäilyttäjä

Kofeiini, Siitepölyuute, Ginseng.

E-Vitamiini, Riboflaviini, B6-Vitamiini, Tiamiini, Foolihappo, Biotiini

B12-Vitamiini), Mineraalit (Magnesium, Sinkki, Seleeni), Ksylitoli

Nikotiiniton nuuska kaupoissa

Vuoden 2013 lopulla Yle uutisoi nikotiinittoman nuuskan olevan alakouluikäisten uusi villitys. Tuohon aikaan nikotiiniton nuuska oli täysin vapaassa myynnissä, sillä se ei ollut tupakkatuote, eikä vuonna 2013 vielä tupakkatuotteeseen rinnastettava tuote. Tuolloin ehkäisevän päihdetyön Ehyt Ry:n edustaja kertoi mielipiteensä energianuuskasta selkeästi, todeten että nyt ollaan aika vaarallisilla vesillä. Nikotiinitonta nuuskaa pystyi ostamaan kaupoista ja kioskeista ilman ikärajaa, ja monet asiantuntijat epäilivät nikotiinittoman nuuskan käyttämisen johtavan seuraavaksi oikean nuuskan käyttöön ja legendaarinen Nuuskakaira kutsuisi heti ajokortti-ikään pääsyn jälkeen. Näitä epäilyksiä ei varsinaisesti hälventänyt se tosiasia, että tätä nikotiinitonta energianuuskaa valmisti sama taho, joka valmisti myös oikeita tupakkatuotteita.

Nikotiiniton nuuska eduskunnan keskustelussa

Mitä aiotaan tehdä energianuuskan myynnin kieltämiseksi alle 18-vuotiaille? Tämän kysymyksen esitti maaliskuussa vuonna 2014 kirjallisena eduskunnalle viidestä eri puolueesta muodostunut kuuden kansanedustajan joukko. Kirjallinen kysymys eduskunnalle otettiin käsittelyyn ja eduskunnassa tehtiinkin nopeasti päätöksiä siitä, että nikotiiniton nuuska täytyy saada pois näkyviltä ja tuotteelle asetetaan ostoikäraja 18 vuoteen.

EU:n uuden tupakkadirektiivin myötä tupakkajäljitelmille ja tupakan vastikkeille, jollaiseksi nikotiiniton nuuska laskettiin, saatiinkin asetettua 18-vuoden ostoikäraja.

Nikotiiniton nuuska R-kioskilta

Nikotiinitonta nuuskaa eli energianuuskaa on myytävänä useissa eri verkko- sekä kivijalkamyymälöissä. Energianuuskaa myyvät esimerkiksi K-market, R-kioski sekä muun muassa fitness- ja hyvinvointituotteisiin erikoistuneet verkkokaupat. Nikotiiniton nuuska tai R-kioskin nikotiinipussit ei kuitenkaan ole kaupoissa tai R-kioskeilla esillä, joten sinun täytyy osata kysyä tuotetta. Verkkokaupoissa energianuuskat ovat luonnollisestikin normaalisti esillä omissa tuoteryhmissään.

Nikotiiniton nuuska hinta

Nikotiinittoman nuuskan hinta vaihtelee jonkin verran ostopaikasta riippuen. Verkkokaupoista löytyvää, ilmeisen suosittua Kickup Strong energianuuskaa löytyy verkosta noin 6 euron rasiahintaan, jonka päälle tulevat vielä toimituskulut. Kioskeilla ja kaupoissa hinta pyörii samalla tasolla kuin verkkokaupoissakin.

 • Snatch Frozen nikotiinipussi
  YITH Badge

  Snatch – Frozen nikotiinipussi

  3.99
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 3.89
  20 - 49 3.79
  50 + 3.69
 • Snatch Arctic Mint nikotiinipussi
  YITH Badge

  Snatch – Arctic Mint nikotiinipussi

  3.99
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 3.89
  20 - 49 3.79
  50 + 3.69
 • XQS Epic Freeze nikotiinipussi

  XQS – Epic Freeze nikotiininuuska

  4.79
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 4.69
  20 - 49 4.59
  50 + 4.49
 • Kick Berry Mix nikotiinipussit

  Kick – Berry mix nikotiinipussi

  4.49
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 4.39
  20 - 49 4.29
  50 + 4.19

Energianuuska tupakoinnin lopettamisessa

Energianuuskaa markkinoitiin alkuvaiheessa keinona tupakoinnin tai nuuskan käyttämisen lopettamiseksi. Tämä on hyvin kyseenalaista markkinointia, jota voisi verrata vaikkapa energiajuomien markkinoimiseen alkoholista vieroittumiseen. Nikotiinikorvaushoitotuotteet sisältävät nikotiinia aivan syystä, sillä pieni määrä, korkeintaan 4 mg nikotiinia yhtä korvaushoitotuote annosta kohden auttaa selättämään tupakoinnin tai nuuskan lopettamisesta aiheutuvia vieroitusoireita. Näihin vieroitusoireisiin ei täysin nikotiiniton nuuska pysty vastaamaan.

4 mg nikotiinipussit – Suomen suosituin korvaushoitotuote

Siinä missä täysin nikotiiniton nuuska ei ole osoittautunut kovinkaan kummoiseksi avuksi tupakoinnin lopettamisessa, sen sijaan miedot, korkeintaan 4 mg nikotiinia sisältävät nikotiinipussit ovat suorastaan räjäyttäneet onnistumisten määrän tupakoinnin ja nuuskan lopettamisessa. Etenkin koronapandemian aikana Zonnic annospussit nuuskan sijaan olivat todella yleinen vaihtoehto. Nikotiinipussit ovat nousseet nopeasti Suomen suosituimmaksi konstiksi tupakoinnin ja nuuskan käytön lopettamiseksi. Jo tuhannet suomalaiset ovat onnistuneet pääsemään eroon tupakkatuotteista nikotiinipussien avulla.

Nicofy – nikotiinipussit jokaiseen makuun edullisesti

Nicofyn valikoimasta löydät kymmeniä Suomen suosituimpia nikotiinipusseja, joita voit tilata täysin turvallisesti ja laillisesti suoraan kotiovellesi. Nikotiiniton nuuska ei kuulu ainakaan toistaiseksi valikoimaamme. Kaikki tuotteemme täyttävät itsehoitotuotteen määritelmän, eli sisältävät korkeintaan 4 mg nikotiinia yhtä annospussia kohden. Itsehoitotuotteena käytettäviä nikotiinipusseja voit tilata jopa kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän kerrallaan, joka tarkoittaa käytännössä noin sataa rasiaa nikotiinipusseja.

Valikoimastamme löydät kymmeniä eri makuvaihtoehtoja, erilaisia suutuntumia tarjoavia vaihtoehtoja, sekä myös eri kokoisia nikotiinipusseja. Tyypillisesti tupakoinnin lopettamisen avuksi valitaan hieman pienempiä, huomaamattomia ja vähemmän poraavia nikotiinipusseja, kun taas nuuskaa käyttämään tottuneiden nikotiinipussivalinta osuu usein suurempiin, nuuskamaisiin pusseihin, joista löytyy myös nuuskamaista suutuntumaa eli porausta. Nuuskaan tottuneiden suosikkivalinta on Killa Flash nikotiinipussit.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme ja valitaan sinulle sopivimmat nikotiinipussit yhdessä.

Samankaltaiset kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *