Nuuskan tuonti
|

Nuuskan tuonti Suomeen 2022

Nuuskan tuonti Ruotsista on vuoden 1995 jälkeen kasvanut vuosi vuodelta. Nuuskaa myös salakuljetetaan todella suuria määriä, tullin haaviin jäi vuonna 2020 yli 7000 kiloa salakuljetettua nuuskaa. Vaikka vuosi 2020 tarjosi salakuljettajille huomattavan määrän haasteita koronapandemian aiheuttamien rajaliikenteen rajoitusten muodossa, tahti kiihtyi edellisestä vuodesta 2019 peräti yli 2000 nuuskakilolla.

Vuonna 2021 salakuljetus kiihtyi entisestään ja tullissa tehtiin selkeä johtopäätös siitä, että nuuskan tuonti Suomeen on ammattimaistunut ja saanut selvästi piirteitä esimerkiksi huumeiden salakuljetuksesta. Nuuskan tuonti Suomeen on kasvanut miljoonien eurojen arvoiseksi ammattirikollisten harjoittamaksi hämäräbisnekseksi. Vuoden 2021 takavarikkotilastoja ei ole vielä kokonaisuudessaan julkaistu, mutta suurella todennäköisyydellä numerot tulevat olemaan todella rajut, sillä jo vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana tullin haaviin oli jäänyt lähes koko ennätysvuoden 2020 verran salakuljetettua nuuskaa.

Nuuskan tuonti Haaparannasta

Suurin osa Suomeen tuotavasta nuuskasta tulee Ruotsista. Venäjällä nuuska kiellettiin vuonna 2016 ja sen jälkeen ei sieltä pahemmin ole nuuskaa Suomeen tuotu. Haaparannan ja Tornion välillä tapahtuu joka vuosi n. 14 miljoonaa rajan ylitystä. Siinä livahtaa varmasti uskomattoman suuret määrät nuuskaa Suomen puolelle laittomastikin.

Haaparanta ja Tornio muodostavat kaksoiskaupungin, joten todella monet suomalaiset käyvätkin Ruotsin puolella töissä. Siinä onkin helppoa ottaa työpäivän päätteeksi mukaan sallittu kilo nuuskaa ja myydä kerätty satsi Etelän nuuska kauppiaille.

Risteilyt Tukholmaan on myös suosittu nuuskan tuonti tapa. Etelässä asuvalle risteilyt ovat varmaankin mukavin tapa tuoda nuuskaa. Voi nauttia mukavasta matkasta, eikä tarvitse ajaa perse hiessä kahdeksaa tuntia Haaparannan Nuuskakairaan ja toista takaisin. Ruotsin laivalla on myös silloin tällöin nuuskat alennuksessa.

Nuuskan tuonti Virosta

Nuuskan tuonti Virosta on myös huimassa kasvussa, ja Virosta tuotua nuuskaa onkin takavarikoitu todella suuria määriä. Tulli kertoo muun muassa takavarikoineensa pääkaupunkiseudulla useita tuhansia kiloja Virosta tuotua nuuskaa, joka liittyy yhteen ja samaan, erittäin laajaan ja ammattimaiseen salakuljetuskokonaisuuteen. Tulli oli tutkinut kyseistä salakuljetusrinkiä jo vuonna 2020 ja jatkanut tutkimuksiaan myös vuonna 2021, jolloin myös takavarikot tehtiin. Nuuskaa takavarikoitiin useita kuormalavallisia Virosta Helsinkiin saapuneista kuorma-autoista.

Nuuskan suosio Suomessa

Nuuskan käyttö Suomessa on 2000-luvulla kasvanut räjähdysmäisesti. Nuuskaamisen yleistyessä on tupakointi vähentynyt etenkin nuorten keskuudessa. Yhä nuorempia jää kiinni nuuskaamisesta ja etenkin Suomen suosituimman nuuskan, Odens Cold Dryn eli Denssin käytöstä on rakennettu todellinen muoti-ilmiö. Oden’s purkkien etikettejä liimaillaan mopokypäriin, linja-autopysäkkeihin ja koulujen vessoihin, eikä tämänkaltaista käyttäjien suorittamaa piilomarkkinointia pysty välttämään mitenkään. Rap-artistit tekevät biisejä denssistä ja nuoriso hullaantuu tähän Ruotsin mustaan kultaan entistä nuorempana ja entistä syvemmin.

Nuuska salakuljetus

Nuuskan salakuljetus on vuosien saatossa muuttunut todella ammattimaiseksi ja tulli onkin saanut kiinni, jopa tuhansien kilojen nuuska satseja. Varmaa tietoa Suomeen salakuljetetun nuuskan määrästä ei ole, mutta on arvioitu, että tullin haaviin jäisi noin 10-15% kaikesta salakuljetetusta nuuskasta.

Tullin nuuska takavarikot 2014-2020.

Korona rajoituksista huolimatta vuonna 2020 on takavarikoitu eniten nuuskaa ja kuten aikaisemmin mainittu, näyttää siltä, että vuoden 2021 takavarikkotilasto tulee olemaan todella raju.

Tullirikosten kokonaismäärä kertoo nuuskan suosiosta

Tullirikosten kokonaismäärä laski koronapandemiasta historian kirjoihin jäävänä vuonna 2020 huimasti. Tullirikosten määrä oli pienin viiteen vuoteen, mutta siitä huolimatta nuuskaa takavarikoitiin ennätyksellinen määrä.

Nuuskan tuontirajoitukset 2022

Nuuskaa voi tuoda laillisesti Suomeen, kunhan muistaa nuuskan tuontirajoituksen, joka on 1000 grammaa vuorokaudessa. Tämä tuontirajoitus pitää myös sisällään nenänuuskan ja purutupakan.

Alle 18 vuotias ei saa tuoda lainkaan tupakkatuotteita. Nuuskan tuontia valvottiin etenkin koronapandemian ollessa kiivaimmillaan todella tehokkaasti ja lähes jokainen rajat ylittävä auto tutkittiin. Nuuskan hakeminen Haaparannasta olikin välillä hankalaa rajaliikenteen rajoitusten vuoksi, mutta nyt vuonna 2022 rajan ylitykset toimivat jälleen normaalisti ja Haaparanta nuuska salakuljetus on jatkunut entiseen malliin.

Montako tornia nuuskaa saa tuoda

Kuten aiemmin mainittu, nuuskan tuontirajoitukset eivät ole varsinaisesti rasia- tai tornikohtaiset, vaan nuuskan tuonti on rajattu nuuskan painon mukaan. Eri nuuskamerkit ovat eri painoisia. Esimerkiksi 1000g R42 nuuskaa on täysin eri määrä nuuskatolpissa kuin vaikkapa 1000g Ettan irtonuuskaa.

Nuuskaa voi tuoda vain omaan käyttöön

Nuuskan tuonti Suomeen on siis edelleen sallittua, samoin tuontirajoituksin kuin vuonna 2021. On hyvä muistaa, kun legendaarinen nuuskakaira kutsuu, että tuontirajoitusten mukaisesti nuuskaa saa tuoda ainoastaan omaan henkilökohtaiseen käyttöön, eikä sitä saa myydä tai millään tavoin välittää eteenpäin Suomessa. Jopa nuuskan antaminen lahjaksi on rikos, sekä myös nuuskan ostaja Suomessa syyllistyy laittomaan tuontitavaraan ryhtymiseen – joka on siis Suomessa rikos.

 • Snatch Frozen nikotiinipussi
  YITH Badge

  Snatch – Frozen nikotiinipussi

  3.99
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 3.89
  20 - 49 3.79
  50 + 3.69
 • Dissident Fiery Ice nikotiinipussit
  YITH Badge

  Dissident – Fiery Ice nikotiinipussi

  4.45
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 4.35
  20 - 49 4.25
  50 + 4.15
 • Snatch Cilli Mint nikotiinipussit

  Snatch – Chilli Mint nikotiininuuska

  3.99
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 3.89
  20 - 49 3.79
  50 + 3.69
 • Klint Mint nikotiinipussit

  Klint – Mint nikotiinipussi

  4.79
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 4.69
  20 - 49 4.59
  50 + 4.49

Nikotiinipussit – uusi mahdollisuus eroon nuuskasta

Nuuskan hankkiminen voi olla hyvin stressaavaa puuhaa, jos ei satu asumaan lähellä Ruotsin rajaa esimerkiksi Tornion seudulla. Kuten mainittua, nuuskan ostaminen Suomessa on rikollista, ja kiellettyä on luonnollisesti myös nuuskan tilaaminen netistä. Kun saatavuuden hankaluuteen lisätään se tosiseikka, että nuuska on erittäin haitallista terveydelle, onkin lähes lottovoittoon verrattava onnenpotku, että markkinoille on saatu erittäin laadukkaita nikotiinikorvaushoitotuotteita, joiden avulla onnistuu vieroittuminen niin tupakasta kuin nuuskastakin.

Uudet, modernit nikotiinipussit ovat auttaneet jo tuhannet ja tuhannet suomalaiset nuuskaajat eroon nuuskasta. Nuuskan tavoin käytettävät nikotiinipussit, jotka eivät kuitenkaan sisällä lainkaan tupakkaa tai muita nuuskan terveydelle haitallisia aineita, ovat nousseet nopeasti suosituimmaksi keinoksi tupakoinnin ja nuuskaamisen lopettamiseksi. Nicofyn valikoimasta löydät kaikki Suomen suosituimmat nikotiinipussit aina markkinoiden edullisimmalla hinnalla. Toimitamme tilauksesi smartpostilla ripeästi lähimpään postin noutopisteeseen eikä sinun tarvitse huolehtia tilauksesi laillisuudesta tai stressata tuotteiden saatavuutta: Kaikki nicofyn valikoimassa olevat tuotteet ovat täysin laillisia tilata Suomeen ja varastomme varmistaa, että suosikkituotteitasi on aina saatavilla.

 • Ilvs Aurora Mint nikotiinipussi

  ILVS Aurora mint nikotiininuuska

  3.29
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 3.19
  20 - 49 3.09
  50 + 2.99
 • Ilvs Spearmint nikotiinipussit

  ILVS Spearmint nikotiininuuska

  3.29
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 3.19
  20 - 49 3.09
  50 + 2.99
 • Ilvs Wild Berries nikotiinipussi

  ILVS Wild berries nikotiininuuska

  3.29
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 3.19
  20 - 49 3.09
  50 + 2.99
 • Ilvs Polar Cranberry nikotiinipussi

  ILVS Polar Cranberry nikotiininuuska

  3.29
  Määrä Hinta / kpl
  10 - 19 3.19
  20 - 49 3.09
  50 + 2.99

Nuuskan käyttö Suomessa

Suomessa on Ettan korvattu halvalla Odens nuuskalla. Pitkään suomalaiset nuuskaajat suosivat Ettan lössiä, mutta markkinoille tullut Ruotsissa 16€ maksava denssi on alkanut dominoimaan Suomen nuuska markkinoita.

Odens cold dryn eli Denssin suosiolle ei ole mitään muuta järkevää selitystä, kuin halpa hinta. Sen verran kaamean makuista denssi on, että jos siitä joutuisi paljon maksamaan ei sitä kukaan käyttäisi. Toki myös Denssin ympärille rakennettu hype on omiaan lisäämään kyseisen nuuskan suosiota etenkin nuorison keskuudessa.

Nikotiininuuskalla eroon nuuskasta

Nuuskan saanti on vaikeaa, etenkin nyt koronan takia. Nuuska sisältää tupakkaa, joka aiheuttaa hampaiden värjääntymistä ja halitoosia eli pahan hajuista hengitystä. Miksi et siis vaihtaisi nikotiininuuskaan? Nikotiininuuska tarjoaa nuuskamaisen kokemuksen ja ”poraamisen” huulessa.

Nikotiininuuska on itsehoitotuote tupakoinnin ja nuuskan lopetukseen. Nikotiininuuskaa voit tilata eta-alueelta laillisesti kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Määritetty päivä annos on 96mg nikotiinia. Valmistajasta riippuen se tarkoittaa noin 108 rasiaa.

Samankaltaiset kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *