Nuuskan tuonti
|

Nuuskan tuonti

Nuuskan tuonti Ruotsista on vuoden 1995 jälkeen kasvanut vuosi vuodelta. Nuuskaa myös salakuljetetaan todella suuria määriä, tullin haaviin jäi vuonna 2020 yli 7000 kiloa nuuskaa.

Nuuskan suosio Suomessa

Nuuskan käyttö Suomessa on 2000-luvulla kasvanut räjähdysmäisesti. Nuuskaamisen yleistyessä on tupakointi vähentynyt etenkin nuorten keskuudessa.

Nuuska salakuljetus

Nuuskan salakuljetus on vuosien saatossa muuttunut todella ammattimaiseksi ja tulli onkin saanut kiinni, jopa 750 kilon nuuska satseja. Varmaa tietoa ei ole paljon Suomeen salakuljetaan nuuskaa, mutta on arvioitu, että tullin haaviin jäisi 10-15%.

Tullin nuuska takavarikot 2014-2020.

Korona rajoituksista huolimatta vuonna 2020 on takavarikoitu eniten nuuskaa ja näyttää siltä, että vuonna 2021 ei myöskään takavarikoidut määrät tule romahtamaan.

Nuuskan tuontirajoitukset

Nuuskaa voi tuoda laillisesti Suomeen, kunhan muistaa nuuskan tuontirajoituksen, joka on 1000 grammaa vuorokaudessa. Tämä tuontirajoitus pitää myös sisällään nenänuuskan ja purutupakan.

Alle 18 vuotias ei saa tuoda lainkaan tupakkatuotteita. Nuuskan tuontia valvotaan nyt etenkin koronapandemian aikana todella tehokkaasti ja jokainen rajat ylittävä auto tutkitaan.

Nuuskan hakeminen Haaparannasta on haastavaa tällä hetkellä, sillä huvikäynti Ruotsissa on kiellettyä ja negatiivinen koronatestitulos vaaditaan. Nykyiset rajoitukset ovat voimassa vähintään 25.5.2021 saakka.

Nuuskan tuonti Ruotsista

Suurin osa Suomeen tuotavasta nuuskasta tulee Ruotsista. Venäjällä nuuska kiellettiin vuonna 2016 ja sen jälkeen ei sieltä pahemmin ole nuuskaa Suomeen tuotu. Haaparannan ja Tornion välillä tapahtuu joka vuosi n. 14 miljoonaa rajan ylitystä. Siinä livahtaa varmasti uskomattoman suuret määrät nuuskaa Suomen puolelle laittomastikin.

Haaparanta ja Tornio muodostavat kaksoiskaupungin, joten todella monet suomalaiset käyvätkin Ruotsin puolella töissä. Siinä onkin helppoa ottaa työpäivän päätteeksi mukaan sallittu kilo nuuskaa ja myydä kerätty satsi Etelän nuuska kauppiaille.

Risteilyt Tukholmaan on myös suosittu nuuskan tuonti tapa. Etelässä asuvalle risteilyt ovat varmaankin mukavin tapa tuoda nuuskaa. Voi nauttia mukavasta matkasta, eikä tarvitse ajaa perse hiessä kahdeksaa tuntia Haaparannan Nuuskakairaan ja toista takaisin. Ruotsin laivalla on myös silloin tällöin nuuskat alennuksessa.

Nuuskan käyttö Suomessa

Suomessa on Ettan korvattu halvalla odens nuuskalla. Pitkään suomalaiset nuuskaajat suosivat Ettan lössiä, mutta markkinoille tullut Ruotsissa 16€ maksava denssi on alkanut dominoimaan Suomen nuuska markkinoita.

Odens cold dryn suosiolle ei ole mitään muuta järkevää selitystä, kuin halpa hinta. Sen verran kaamean makuista denssi on, että jos siitä joutuisi paljon maksamaan ei sitä kukaan käyttäisi

Nikotiininuuskalla eroon nuuskasta

Nuuskan saanti on vaikeaa, etenkin nyt koronan takia. Nuuska sisältää tupakkaa, joka aiheuttaa hampaiden värjääntymistä ja halitoosia eli pahan hajuista hengitystä. Miksi et siis vaihtaisi nikotiininuuskaan? Nikotiininuuska tarjoaa nuuskamaisen kokemuksen ja ”poraamisen” huulessa.

Nikotiininuuska on itsehoitolääke tupakoinnin ja nuuskan lopetukseen. Nikotiininuuskaa voit tilata eta-alueelta laillisesti kolmen kuukauden käyttöä vastaavan määrän. Määritetty päivä annos on 96mg nikotiinia. Valmistajasta riippuen se tarkoittaa noin 108 rasiaa.

Samankaltaiset kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *