Miten korona vaikuttaa tupakoitsijaan

Tupakointi ja Covid-19 – hyvä aika lopettaa

Riskiä sairastua vakaviin covid-19 oireisiin kannattaa vähentää niin paljon kuin mahdollista. Jos olet tupakoitsija, suosittelemme sinua sekä läheisiäsi lopettamaan tupakoinnin mahdollisimman pian.

Tupakoinnin aiheuttamat terveys haitat ja covid-19

Useat tuoreet tutkimukset osoittavat että tupakointi ja covid-19 eivät sovi yhteen. Näissä tutkimuksissa on todettu, että isolla osalla tupakoitsijoita oireet ovat olleet tavanomaista voimakkaampia. Tutkimuksia tupakoinnin ja koronan yhteisvaikutuksista tehdään koko ajan lisää, jotta saadaan lisää validia dataa eri lähteistä.

Kuten professori Pekka Puska toteaa podcastissa sen, että tupakointi vaurioittaa keuhkoja. Vaurioituneet keuhkot ovat koronaa ajatellen vaarallinen yhdistelmä. Tupakointi edistää myös sydän- ja verenkiertoelin sairauksia. Professori Pekka Puska kertoo myös, että tutkimusten mukaan covid-19:n on todettu myös edistävän myös sairauksia, veren hyytymisen sekä veritulppien osalta.

Tupakointi vaurioittaa limakalvojen torjuntakykyä, sekä vaurioittaa keuhkokudosta. Kun puolustusmekanismit viruksia vastaan ovat alhaisella tasolla on hengitystieinfektion saamisen vaara paljon suurempi.

Nuuska ja covid-19

Nuuskan saanti on vaikeutunut huomattavasti pandemian seurauksena. Valtioiden rajat on entistä vaikeampi ylittää, joten nuuskan ostaminen haaparannasta on vaikeaa. Monet vakituiset nuuskan käyttäjät ovatkin nikotiini riippuvaisena siirtyneetkin tupakkaan. Onneksi monet ovat myös löytäneet nikotiininuuskan lopettamisen tueksi.

Nikotiininuuska onkin yksi terveellisimpiä vaihtoehtoja lopettaa tupakointi sekä nuuskaaminen. Nikotiininuuska ei sisällä ollenkaan tupakkaa, kuten normaali nuuska, jota yleensä Haaparannassa ja katukaupassa myydään.

Tupakoinnin lopettamisen hyödyt

Nyt on erinomainen aika lopettaa, koska moni tutkimus on todennut, että tupakointi ja covid-19 on vaarallinen yhdistelmä. Tupakoinnin lopettamisen hyödyt alkavat hyvin pian lopettamisen jälkeen.

Ensimmäisten päivien aikana

  • Kemikaalit alkavat poistumaan elimistöstä
  • Maku- ja hajuaisti parantuvat

Kahden viikon jälkeen

  • Verenkiertoelinten ja keuhkojen toiminta paranee
  • Fyysinen suorituskyky paranee

Muutaman kuukauden kuluttua

  • Yskä ja limannousu lievittyvät
  • Keuhkojen toiminta paranee merkittävästi

Nikotiininuuska tupakoinnin lopettamisen tukena

Nikotiininuuska on loistava tapa lopettaa tupakointi sekä nuuskan käyttö. Nikotiininuuska ei sisällä ollenkaan tupakkaa tai muita useita myrkkyjä joita esiintyy tupakassa sekä nuuskassa. Nikotiininuuska on noussut erittäin suosituksi tavaksi lopettaa tupakka tuotteet.

Suosittelemmekin nyt jo useiden tutkimustenkin valossa sinua ja läheisiäsi lopettamaan tupakoinnin. Nicofy.com tarjoaa sinulle suomen laajimman nikotiininuuska valikoiman sekä edullisimmat hinnat!

Samankaltaiset kirjoitukset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *